• Prisgaranti
 • 60 Dages fuld returret
 • Fri forsendelse over 500 kr  

Spørgsmål? Ring til os!

+4690 - 349 33 50

Valg af familietelt

Tältcampingguide - Att välja familjetält


Når du skal vælge et telt, bør du ud over størrelse og design også tænke over, hvor meget du skal bruge teltet. Hvis du er nybegynder eller bare skal campere en enkelt gang, kan du med fordel vælge et lidt enklere telt, men hvis du ved, at du skal bruge teltet i længere perioder, er det klogt at satse på et telt i en højere prisklasse, idet der i de fleste tilfælde er mærkbar forskel på komfort.
 

Ting du skal huske på, når du vælger et familietelt

 • At teltet har en teltdug, hvor gulv og teltdug sidder sammen i hele teltet
 • At der er tilstrækkelig ventilation
 • At teltet har gode vinduer, der giver et godt lys indendørs
 • Medbring varme soveposer og gode madrasser/liggeunderlag - en god nattesøvn gør camping til en meget bedre oplevelse


Du finder vores familietelte her.
 

Teltets egenskaber

Der findes nærmest et uendeligt antal familietelte og -udstyr at vælge imellem på markedet, og her har vi valgt at se på de ting, vi synes er ekstra vigtige at tænke på før telt-campingferien.
 

Størrelse og grundplan

Valget af telt tager udgangspunkt i størrelsen på både familien, bagagerummet og budgettet - og hvilket behov du har for ekstra plads. For de fleste anbefales det at investere i et telt, der er tilpasset familiens størrelse, men ønsker man lidt ekstra plads til udstyr eller en af børnenes venner, kan man vælge et telt med et ekstra soverum. For jer, der har lidt ældre børn, kan det også være en god idé at se på, hvor mange soveværelser du ønsker i teltet. Der er også telte med et ekstra rum foran, som både kan fungere som et ekstra familierum, en overdækket udestue, hvor døren kan være helt åben, eller som opbevaringsplads til cykler, barnevogne eller andet udstyr, du ikke ønsker i teltet.
 

Teltdug

Teltdugen spiller en stor rolle i teltets egenskaber og komfort. Alle vores telte har en dug, der er helt regntæt. Det, der primært adskiller dyrere telte fra billigere telte, er, hvordan dugene isolerer, hvor meget de rasler, og hvor meget vind de kan klare. En ting, som vi synes er ekstra vigtig, når vi vælger et familietelt, er:

 • At gulvdugen og den ydre dug sidder sammen i hele teltet (også i forteltet). Dette gør en virkelig stor forskel i forhold til, hvordan det er at være i teltet på dage med dårligere vejr og om aftenen, når det beskytter mod træk og insekter samt reducerer kondens og risikoen for, at vand kommer ind i teltet, når det regner.

Hvis du vil have et rigtig godt indeklima, kan du investere i et telt med en polycotton-dug, dvs. en dug med bomuld. Polycotton er tykkere og har egenskaber, der beskytter mere mod varme og kulde. Derudover undgår du den klassiske telt-duft på varme dage. For jer, der har sæsonplads eller udlejer telte, er duge med bomuld også bedre, da de har en længere levetid.
 

Teltstænger

Teltstængernes konstruktion og materiale bestemmer, hvordan teltet opleves, når det blæser. De påvirker også teltets vægt, og hvor let det er at slå op. 

Stålstænger::
Giver et mere stabilt telt og muliggør en højere loftshøjde i en større del af teltet, da de ofte er bøjede ved taget. Ulempen er, at de vejer mere end glasfiber

Glasfiberstænger::
Let og hurtigt at montere. Der er stor forskel på, hvor stabile og holdbare de er, og stængerne er i lighed med teltdugens kvalitet ofte det, der retfærdiggør prisforskellen mellem telte.

Luftkanaler::
Ekstremt let og hurtigt at sætte teltet op. Også meget modstandsdygtig overfor vind. Lidt dyrere, men camperer man kortere perioder hvert sted eller er man alene afsted på telttur med børn, er det meget praktisk. Om ikke andet er det en ganske sikker måde at undgå problemer på, når teltet skal slås op.
 

Ventilation

For at få et godt indeklima skal du vælge et telt med et ventilationssystem, der er

 • lavet ordentligt, og som løber gennem hele teltet.
 • justerbart, så luftstrømmen kan justeres til udetemperaturen
 • Kontroller hvilke døre der har myggenet (det ses ofte på de stiplede linjer på stregtegningen, der viser sovepladser). Dette er især vigtigt, hvis du skal opholde dig på varmere breddegrader.

 

Opholdsrum

Opholdsrummet eller forteltet er det rum, hvor man ofte kan stå oprejst og det rum, hvor man hænger ud, når man er inde i teltet. Har du mulighed, skal du vælge et telt med:

 1. Et fortelt, der kan rumme borde og stole til hele familien.
 2. Ordentlige vinduer, der giver et bedre lys i teltet - samtidig er det rart at kunne se ud uden at skulle åbne døren.
 3. Hvor gulvet sidder sammen med teltdugen (så du undgår vand, træk og små insekter i opholdsrummet).

 

Sovekabiner/indertelte

Sovekabinerne kan ofte opdeles, hvis du ønsker at dele familien op om natten. Hvis man skal være væk i lang tid, kan det være godt at medbringe et ekstra telt til én person for at få ekstra plads til oppakning eller for at få det mindre trangt. Normalt regner man kun med 60 cm pr. person, når man dimensionerer telte, så ekstra plads er ofte en god investering. Det er også godt at kontrollere dimensionerne i sovekabinen, så det passer til alle tiltænkte madrasser eller liggeunderlag. 

 

Hvad er forskellen mellem dyrere og billigere telte?

Dyrere familietelte har ofte en kraftigere teltdug, der isolerer bedre på både varme og kolde dage, og som "rasler" mindre, når det blæser. De har også ofte stærkere teltstænger og beslag til stænger og reb, der giver bedre stabilitet i vind.
 

Valg af campingtilbehør

Oppustelig madras eller liggeunderlag

Når det kommer til valget mellem liggeunderlag og oppustelige madrasser, anbefaler vi, at du vælger en madras på mindst 20 cm eller et liggeunderlag på mindst 5 cm for også at kunne ligge behageligt på siden. Hvis du er lidt tungere, skal liggeunderlaget være mindst 7,5 cm, så du kan ligge bekvemt på siden. De fleste oplever, at de oppustelige madrasser er at foretrække, da du her får mere madras for pengene. Glem dog ikke, at du også har brug for en pumpe til dem. Ulempen ved madrasser er, at de isolerer mindre og ikke er så stabile som liggeunderlagene. For at få en bedre isolering - og samtidig en mere behagelig seng - er det en god ide at lægge et betræk på madrassen.

Hvis man camperer med små børn, som ønsker at ligge ved siden af en forælder, er liggeunderlag at foretrække, da de er mere stabile. Med en oppustelig madras er der risiko for, at barnet glider mod/under forældrene, når madrassen deles af flere.

Kontroller også dimensionerne på soverummet, så madrasserne passer til teltet.
 

Soveposer

Hvis du camperer i bil, er en camping-sovepose at foretrække. Det skyldes, at de er lettere at bevæge sig i og ofte kan åbnes, så de kan bruges som et tæppe på meget varme nætter. De optager dog ofte mere plads i bagagen. Der er også dobbelte soveposer til jer, der ønsker at ligge sammen, eller som har børn, der gerne vil kravle ind ved siden af en. Et soveposelagen er også en god investering, da det er let at vaske og samtidig isolerer lidt ekstra på kolde nætter.
 

Møbler

Når du vælger møbler, er det vigtigt at se på størrelsen i nedpakket stand. Den største udfordring med teltcamping er ofte at pakke bilen. Hvis du ikke har plads til klassiske campingstole og -borde, findes der mange komfortable stole og borde, der optager meget lidt plads. De koster ofte lidt mere og er måske ikke så behagelige, men sparer til gengæld meget plads i bilen.
 

Madlavning

Mange, der kun camperer i telt, vælger at tilberede al mad på campingpladsens køkkenfaciliteter. Det vil sige, at det er nok at medbringe en stegepande og en gryde. Hvis du laver mad ved teltet, anbefales det at bruge et gasblus med en grill eller to brændere, og så skal du helst have en bænk til at sætte den på med plads til afsætningsflader til tilbehør og ingredienser. Selvfølgelig fungerer det også godt med almindelige campingkøkkener, men det er meget mindre praktisk at tilberede maden på jorden og med en tallerken i stedet for to. Husk også at medbringe en balje til at bære opvasken til fælleskøkkenet.

For de af jer, der camperer med telt på pladser med el, er køleboksen også et rigtig godt tilbehør. Selv hvis man har til hensigt at spise på restaurant det meste af tiden, er det et stort plus at have direkte adgang til basisvarer og morgenmad i teltet.

Husk dette når du vælger gasblus

 • Skal have et output på mindst 1800W, hvis du laver mad til en hel familie
 • Kontroller, om blusset har brug for en gasflaske og regulator, eller om det er engangsflasker
 • Hvis du camperer i bil og vælger et blus med gasflaske, kan det anbefales at bruge de såkaldte campingflasker med en regulator med M14-gevind, da de fylder mindre.


 

Camping med børn

De fleste børn elsker at sove i telt. Og de fleste campingpladser tilbyder - udover en masse andre børn - også mange aktiviteter i form af legepladser, bademuligheder og aktiviteter for børnene. For at få en så positiv oplevelse som muligt er det også godt at medbringe legetøj, spil, kreative sysler eller andre ting, der kan bruges på dage med dårligt vejr. Ellers kan det let blive kedeligt. Sørg også for at medbringe lommelygter eller en teltlampe. Hvis du har små børn, hvor der er risiko for uheld om natten, kan det være godt at vælge en vaskbar sovepose eller medbringe en ekstra sovepose eller tæppe.

Vi håber, du har fået nogle tips, der kan hjælpe jer inden teltferien. Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi dig.

Produceret af: Wikinggruppen

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn